Web Sitesi Trafiği Nasıl Artar?
Bu başlık altında siz değerli okurlarımız için web sitesi trafiği güçlendirme yollarından bahsediyor olacağız. Umarız sizler için yararlı bir içerik olur.
Web sitesi, çapraz platform desteği sayesinde her platformdan rahatlıkla girilebilen bir sistem. Web sayfasında genellikle HTML, CSS ve JS kullanıldığı için bu 3 dili pek çok tarayıcı güncel sürümleriyle birlikte destekliyor. Mobil kullanıcılardan konsol kullananlara, masaüstü kullanıcılardan tablet kullananlara kadar web sayfaları, geniş bir kitleye hitap ediyor. Bundan dolayı web sitesi trafiğine büyük önem gösteriliyor. Web sitesi, web uygulaması geliştirme açısından da geniş bir yelpaze sunduğu için insanlar tarafından tercih edilen bir yöntem.
Web Sitesi Trafiği Nasıl Artar?
Web sitesi geliştirilerek oyun, uygulama, forum, blog veya haber gibi pek çok yazılım kodlamak mümkün oluyor. Web sitelerinin önemli avantajlarından birisi masaüstü veya mobil uygulama yükleme zorunluluğu bulunmaması nedeniyle kullanıcıların web sayfalarına rahatlıkla girmesi. Tabi bu sayfalarda gezerken güvenli bir tarayıcıda özel bilgileri paylaşmamak gerekir.
Kendi web sitesine sahip olan bir kişi, web trafiğine önem göstermeli. Çünkü web sitesi için sağlanan trafik verileri, sitenin popülaritesini gösterir. Neyse, lafı daha fazla uzatmadan içeriğe geçiş yapalım.
Web Trafik Analizi Nedir?
Web trafik analizi, web sitesinin trafiğini gösteren bir veri. Yani siteye giren ziyaretçilerin sayısını dakika dakika gösteren sistem. Bu sayede sitenin hangi saatlerde daha yoğun olduğu anlaşılabiliyor.
Buna gerçek hayattan bir örnek verelim. Bir yol düşünün. Bu yolda geçen her bir araba trafiği oluşturur. Araba sayısı arttıkça trafiğin yoğunluğu da artar. Web siteleri de bu mantıkla çalışır. Bazıları dijital veriler olduğu için bunların kapasitesinin sınırsız olduğunu düşünebilir fakat gerçek öyle değil. Sonuçta her bir veri kablodan geçiyor. Her işlemcinin de belirli bir kapasitesi bulunuyor. Eğer kapasite aşılırsa site yavaşlar veya yanıt veremez hale gelir. Bundan dolayı trafik analizine göre sitenin bağlı olduğu donanımlar geliştirilmeli.
Web Sitemin Trafiğini Nasıl Öğrenebilirim?
İnsanlar, web sitesi trafiği öğrenmek için pek çok yöntem kullanmakta. Bunlardan birisi Google Analytics. Bu araç, site trafiğine ek olarak detaylı analizler de sağlıyor. Gerçek zamanlı site trafiği verisi ile de sitenin ne kadar aktif olduğu öğrenilebiliyor. Google Analytics, günümüzde en çok kullanılan araçlar arasında. Bundan dolayı bu uygulamayı tavsiye ederiz.
Web Site Trafiğini Öğrenmek İstiyorsanız TIKLAYINIZ.
Web Sitesi Trafiği Yükseltme
SEO Uyumlu Sayfalar Hazırlama
İnsanların web sitesi trafiğini arttırması için yapabileceği şeylerden birisi SEO uyumlu sayfalara ağırlık vermesi. Bu açıdan yapılabilecek pek çok şey mevcut. SEO, arama motoru optimizasyonu yani sayfaların arama motoru algoritmasına göre geliştirilmesini sağlamak. Bu durum, sayfanın arama motorunda yükselmesini sağlar. SEO için belirli anahtar ifadeler olur. Site, hangi anahtar ifadelerde yükselecek ise buna göre bir çalışma uygulanır. Seo uyumlu sayfalar hazırlamak isterseniz Box Bilişim personellerine danışabilirsiniz.
SEO için yapılabilecek bazı şeyler şunlar:
- SEO uyumlu içerikler yayınlama
- Sayfalara META etiketleri ekleme
- Görselleri optimize etme
- Dış kaynakların sorunsuz olup olmadığını tespit etme
- Web sayfalarının mümkün oldukça daha hızlı açılmasını sağlama
İçeriklere Özen Gösterme
Web sitesi hazırlarken sayfadaki her bir içeriğin özenli bulunması gerekir. İçerikler, özenli oldukça bir sayfa yükselmeye layıktır. SEO uyumlu yazılar her ne kadar önemli olsa da Google algoritması, artık yalnızca SEO uyumlu içerikleri önemsemiyor. Aynı zamanda sayfadaki içeriğin kullanıcı dostu olup olmadığını da inceliyor. Yazıya samimiyet katmak ve o yazıyı daha anlaşılır bir şekilde yazmak gerekiyor ki içerik, Google arama motorunda ve diğer arama motorlarında daha ön plana çıksın.
Reklam Yayınlama
İnsanlar, web sitesi trafiği arttırmak için reklam da yayınlamalı. Reklamlar, bir sitenin daha çok ziyaretçi almasını sağlar. Ziyaretçi sayısı artışa geçen web sayfaları, arama motorlarında ön plana çıkmaya başlar. Tabii şunu ifade edelim ki site içerisinde çeşitli araçlar bulunmalı. Örnek olarak Google botları, zaman zaman siteye girer. Eğer sitede Google Analytics mevcut ise sitenin trafiği öğrenilebilir. Ayrıca Google, sitenin trafiğini ölçmek için çeşitli alternatiflere de yönelir. Mesela dış bağlantılardan veya arama sayfasından sitenin herhangi bir sayfasına girmek gibi. Bunlar da siteyi yükseltir.
Örnek olarak Google arama motorunda reklam göstererek o sitenin tıklanabilirlik oranı yükseltilebilir. Bu durum, sitenin ziyaretçi sayısını arttıracağı için sayfalar, Google arama motorunda daha da yükselmiş olacak.
Sosyal Medya Paylaşımları Gerçekleştirme
İnternette başarılı olmanın yollarından birisi web sitesi trafiği için sosyal medyada aktif kalmak. Sosyal medya hesapları açmak, büyük bir önem teşkil ediyor. Bunu şu şekilde açıklayalım: Facebook, 2 milyar aktif kullanıcıya yer veriyor. Bu da büyük bir potansiyel demek. Sosyal medya paylaşımları yapılarak bir web sitesinin yükseltilmesi mümkün olmakta.
Dış Bağlantı (Backlink) Olayına Girme
Dış bağlantı veya bir diğer ismiyle backlink eklemek de önemli. Dış bağlantılar, özellikle popüler web sitelerinde yer almalı. Bu tür sitelerde web sayfası bağlantılarının bulunması, o sitenin güvenilirliğini arttırır. Bu da sayfalarda gezen botların dış bağlantıyı önemsemesi anlamına gelir. Mesela bir bot, bir sayfada gezerken dış bağlantı ile karşılaşmış olsun. Bot, bu bağlantıya girerek o sayfayı da inceler. Bu durum, arama motorlarında yükselmek ve web sitesi trafiği artışı demek.
Google Analytics ile Sitenin Eksikliklerini Tespit Etme
İnsanların web sitesi kullanıcı sayısını arttırması için Google Analytics benzeri web uygulamalarından da yararlanması gerekir. Bu tür uygulamalar, sitenin trafiği ile beraber demografik bilgilere de yer verir. Ayrıca hangi sayfaların en çok ziyaret edildiği de paylaşılır. Buna ek olarak dış bağlantılar hakkında da bilgi sahibi olmak mümkün. Bu gibi uygulamalarla beraber sitenin eksiklikleri daha iyi tespit edilir.