Visual Studio Özellikleri
Visual Studio Özellikleri! Microsoft tarafından geliştirilen Visual Studio özellikleri ile beraber merak edilen bir yazılım. Bu başlık altında VS’yi açıklamak istiyoruz.
Programlama yapmak için birçok uygulama karşımıza çıkmakta. Eclipse, Intellij IDEA veya Notepad++ gibi yazılımların temel amacı insanların daha iyi kod yazma becerisine sahip olması. Bu uygulamalar, sunduğu çeşitli araçlar sebebiyle yazılımcıların bu alanda etkili bir şekilde büyümesine vesile oluyor. Bu piyasada rol alan uygulamalardan birisi de Visual Studio.
Visual Studio
Visual Studio, ilk sürümü 4 Aralık 1997 tarihinde yayınlanan bir program geliştirme yazılımı. C#, F# ve C++ gibi çeşitli yazılım dillerini destekleyen uygulamanın temel amacı kod araçlarına yer vererek yazılımcıların daha rahat kod yazmasına imkan tanımak. Son olarak Visual Studio 2022 sürümüyle geliştiricileri büyüleyen Microsoft, bu uygulamayı bedava olarak sunuyor. Yani geliştiriciler, herhangi bir para ödemeden uygulamanın nimetlerinden yararlanabilmekte. Ayrıca 13 dil desteğine sahip uygulamanın Türkçe dili de desteklediğini ifade edelim.
Visual Studio Özellikleri
Kullanıcı dostu arayüze sahip Visual Studio, birçok özelliğe yer veren bir uygulama. Uygulamanın önemli özelliklerinden birisi kod editörü. Kod editörü ile birlikte kodlar, renkli görünüyor. Bu da kodları ayırmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca bu sistem, otomatik tamamlamaya da yer vermekte. Yani bir kodu yazarken kod önerileri gösteriliyor. Bu da daha hızlı kodlamak için önemli bir avantaj sağlıyor. Bununla birlikte karşımıza çıkan bir diğer kod editörü özelliği gruplandırma. Örneğin fonksiyonlar veya koşullar gruplandırılarak gösterilebiliyor.
Visual Studio özellikleri arasında hata ayıklama modu da yer almakta. Bir uygulama geliştirirken herhangi bir noktada hata oluşabilir. Bu hatayı tespit etmenin yolu hata ayıklama aracını kullanmak. Bir yazılım, hata ayıklama aktif iken çalışırsa hata oluştuğunda hata oluşan satır gösteriliyor. Bununla beraber aktif değişkenler de araç içerisinde belirtiliyor. Bu gibi özellikler, hatayı hızlıca çözmeyi sağlıyor.
Bir diğer özellik form uygulaması geliştirme olanağı. Visual Studio, Windows için form uygulaması geliştirmek isteyenlere hazır altyapı sunuyor. Uygulama, pencereyi oluşturuyor. Ayrıca pencere içerisine eklenebilecek olan nesneleri de sağlıyor. Örneğin yazı, yazı kutusu veya liste kutusu gibi öğeler. Yani görsel kodlama imkanı sunuluyor.
Microsoft Visual Studio’nun öne çıkan bir diğer yanı eklenti desteği olarak karşımıza çıkmakta. Bir kullanıcı, bir uygulama geliştirirken istediği eklentileri ekleyerek veya dışarıdan kütüphane dahil ederek projesini daha profesyonel bir şekilde geliştirebiliyor.
Uygulamanın yazılım geliştirenlere sunduğu bir diğer özellik ekip ile çalışma. Ortak projeler için uygulama içerisinde ekip ile bağlantı kurma ayarı mevcut. Bu sayede proje, birden fazla kullanıcıya paylaşılabilir ve ortak çalışma yürütülebilir.
Visual Studio’da Yer Alan Diller
Visual Studio özellikleri arasında desteklediği diller de bizlerle buluşuyor. VS’nin desteklediği birçok dil yer almakta. Bunları liste halinde sizlerle paylaşalım.
- C#
- C++
- Visual Basic
- F#
- ASP.NET
- Razor
- Typescript
- Javascript
- Python
Sıkça Sorulan Sorular
Visual Studio ile ilgili merak edilen sıkça sorulan soruları cevaplamak isteriz. Bu sorular, Google’da kullanıcıların en çok aramış olduğu sorular olmakta.
Visual Studio ile uygulama yapılır mı?
Visual Studio, temelde bir uygulama geliştirme yazılımı. Tabii bununla beraber kullanıcılar, web uygulaması geliştirmek veya sunucu uygulaması üretmek için de Visual Studio araçlarından faydalanabiliyor.
Visual Studio ile oyun yapılır mı?
Visual Studio ile oyun yapılabiliyor. Bunun için program içerisinde çeşitli eklentiler yer almakta. Eklenti dışında oyun yapılmak istenirse bu durumda basit tarzda form tabanlı oyunlara yer verilebilir. Tabii gelişmiş bir şekilde oyun yapmanın yolu Unity veya Unreal Engine gibi yazılımlar kullanmak. Şunu belirtmek isteriz ki Unity, Microsoft’un geliştirmiş olduğu C# dilini kullanıyor. Ayrıca Unity üzerinden oyun geliştirirken Visual Studio ile kodlar düzenlenebiliyor.
Visual Studio için internet gerekli mi?
Visual Studio ile proje geliştirme sırasında internet gerekli olmaz. Yalnızca güncelleme yapılırken veya ekip çalışması sırasında internet lazım olur.
Visual Studio projesi nereye kaydediliyor?
Visual Studio’nun varsayılan kayıt lokasyonu “C:\Users\\source\repos” olarak yer alıyor.